10.12.09

5 perkara jadi selepas berkerjaya

I LOVE YOU!!

ni dari pemerhatian aku. jangan amik serius ye! aku pun manusia biasa dan bercinta. mungkin lepas ni akan jadi kat aku gak tapi Ya Allah..minta2 dijauhkan

perkara2 yang terjadi kepada pasangan bercinta di U selepas melangkah ke alam kerjaya:

1) masa bercinta janji sehidup semati. da merancang untuk bertunang, berkahwin, bagai. selepas kerja, apa yang diimpikan jadi kenyataan. sekarang da berkahwin atau sedang menuju ke arah itu. ni aku rasa apa yang semua orang harapkan=)

2) zaman u berkepit ke mana2. jumpa yang lelaki, jumpalah yang pasangannya. tak boleh dipisahkan langsung!! tapi bila dah bekerja, putus sebab tak boleh tahan. padahal da ada pakwe baru.cinta jarak jauh konon...lesson: jangan asyik berkepit 24 jam. nanti pasangan jadi tak biasa jauh.hahaha

3) taknak bercinta. biarlah jodoh yang menentukan. tapi sama2 dah janji pas bis belajar kita kahwin.sweet kan... tapi bila da kerja masing2 jumpa pasangan lain.tu ok lagi. kalau sorang jek yang jumpa pasangan lain, tak ke naya yg lagi sorang ni menunggu bertahun2.huh..4) bercinta macam nak rak lah. abis belajar terus kerja sungguh2 nak kumpul duit tuk masuk meminang. ni bagi lelaki la...da banyak duit, pergi Tiffany & Co. beli cincin tunang 20K. bagi kat awek pakai. tapi lepas awek da puas bergaya melaram dengan cincin mahal, mintak putus.alasan..awak terlalu baik untuk saya. sila cari perempuan yang lebih sesuai.ni tul2 jadi yek kat kawan aku!

5) si pakwe dah berkerja bagus. gaji pun da ribu2. bercinta lebih 4 tahun. tapi lepas kerja, mintak putus sebab tak boleh bagi komitmen. saya muda lagi. banyak lagi yang saya perlu kejar sebelum kahwin dengan awak. kita sambung bercinta semula lepas 4 tahun yek!


apa2 pun.percayalah..jodoh di tangan Tuhan. kita hanya mampu merancang=)2 comments: